Το 1ο Σύστημα πήγε αεροδρόμιο


Με την ευκαιρία του εορτασμού των Αρχαγγέλων Μιχαήλ και Γαβριήλ, οι Πρόσκοποι και τα Λυκόπουλα του 1ου Συστήματος Προσκόπων με τους Βαθμοφόρους τους πραγματοποίησαν  επίσκεψη στην 132 Σμηναρχία στο Αγρίνιο.
Είχαν τη δυνατότητα να πληροφορηθούν από στελέχη-αξιωματικούς της Σμηναρχίας για την αποστολή της Πολεμικής Αεροπορίας, καθώς και για μέσα αντιαεροπορικής προστασίας που διαθέτει η πατρίδα μας.
Ακόμη στην έκθεση που λειτουργεί κοντά στην πίστα του αεροδρομίου είδαν βασικά εξαρτήματα που χρησιμοποιούν οι πιλότοι απαραίτητα για τον χειρισμό του αεροπλάνου κατά την πτήση.
Αποκορύφωμα της επίσκεψης ήταν η δυνατότητα που τους δόθηκε να μπουν και να δουν το πιλοτήριο ενός πολεμικού αεροπλάνου F-104. Η χαρά τους εξάλλου  φαίνεται και στις φωτογραφίες.
Τέλος οι Πρόσκοποι είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν από μια ομάδα αερομοντελιστών για τον αερομοντελισμό και να χειριστούν ένα από τα αεροπλάνα μοντέλα.
Θέλουμε να ευχαριστήσουμε τόσο τον Διοικητή της 132 Σμηναρχίας για την φιλοξενία, όσο και τους αερομοντελιστές για τις πολύτιμες γνώσεις που μας έδωσαν.