22o ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΡΟΣΚΟΠΙΚΟ ΤΖΑΜΠΟΡΙ






 Την ανεπανάληπτη εμπειρία ενός Παγκόσμιου Προσκοπικού Τζάμπορι έζησαν από την Τετάρτη 27 Ιουλίου 2011 τα 189 μέλη της ελληνικής αποστολής, στη μακρινή Σουηδία, όπου πραγματοποιήθηκε το 22ο Παγκόσμιο Προσκοπικό  Τζάμπορι.
Παρά το γεγονός ότι τις πρώτες μέρες ο βροχερός καιρός δεν ήταν ο καλύτερος σύμμαχός τους τα παιδιά ένιωσαν από την πρώτη στιγμή πώς είναι να παίζεις το προσκοπικό παιχνίδι μαζί με άλλους 39.000 προσκόπους από 166 χώρες! Στιγμές ανεπανάληπτες, εμπειρίες και βιώματα μοναδικά για όλη τους τη ζωή που δικαίως έχουν καθιερώσει την προσκοπική κίνηση ως τη μεγαλύτερη και μακροβιότερη εθελοντική κίνηση του κόσμου.
Ο άστατος σουηδικός καιρός δεν στάθηκε ούτε μια στιγμή εμπόδιο στις δραστηριότητες όλης αυτής της τεράστιας κατασκήνωσης που διεξάγεται στη νότια Σουηδία κοντά στο χωριό Rinkaby της πόλης Kristanstand. Μικροί – μεγάλοι έχουν την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με δεκάδες άλλους πολιτισμούς που παρά τις πολύ μεγάλες διαφορές που αναπόφευκτα έχουν, με απεριόριστο σεβασμό ζουν δίπλα – δίπλα, μαγειρεύουν και δοκιμάζουν ο ένας το φαγητό του άλλου, παίζουν μαζί, χτίζουν φιλίες και μαθαίνουν πώς μπορούν να γίνουν καλύτεροι άνθρωποι για να κάνουν στην ουσία τον κόσμο μας καλύτερο.
Τα μέλη της ελληνικής αποστολής, της οποίας ηγήθηκε ο αναπληρωτής Γενικός Έφορος Χρήστος Λυγερός, επισκέφτηκε την Κυριακή και μία ολιγομελής αντιπροσωπία του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων, με επικεφαλής τον Γενικό Έφορο, Θοδωρή Κεφαλά, καθώς και παλαιοί πρόσκοποι και γονείς παιδιών από διάφορα μέρη της Ελλάδας.
Οι φωτογραφίες που ακολουθούν είναι χαρακτηριστικές των όσων διαδραματίστηκαν στο Τζάμπορι, το οποίο ολοκληρώθηκε την  Κυριακή 7 Αυγούστου 2011.